Uskovaisten vainoa Suomessa? - Tapaus Anita Kontkanen

Uskoon liittyvät yhteiskunnalliset asiat
Avatar
Petteri
Viestit: 186
Liittynyt: 28 Kesä 2014, 19:47

Uskovaisten vainoa Suomessa? - Tapaus Anita Kontkanen

Viesti Kirjoittaja Petteri » 12 Joulu 2014, 02:13

Joensuulainen Anita Kontkanen kertoi, että hän ja hänen 13-vuotias poikansa olivat saaneet vesijohtovedestä oireita. Vettä ei tutkittu, mutta sen sijaan 20.10.2014 Anita vietiin pakkohoitoon vieraalle paikkakunnalle ja hänen poikansa otettiin huostaan. Anita diagnosoitiin vainoharhaiseksi ja häntä pakkolääkitään psykoosiin ja skitsofreniaan tarkoitetuilla lääkkeillä. Pakkohoito ole laillista mikäli potilas ei ole todistettavasti vaarallinen itselleen tai muille. Anitan kohdalla tällaisia todisteita ei ole.

Tapaus on varsin huolestuttava ja salaperäinen, sillä YLE ja Iltalehti uutisoivat 9.1.2014, että Joensuun vesijohtoverkosta löydettiin bensiiniä. Uutinen on nykyään poistettu YLE:n sivuilta, mutta kuva uutisartikkelista vilahtaa alla olevassa videossa. Iltalehden artikkeli aiheesta on vielä tallella. Siitä huolimatta että vesijohtovedestä löydetiin bensiiniä, Anitaa pidetään edelleen pakkohoidossa ja pakkolääkityksessä, eikä hänen diagnoosiaan olla muutettu. Anitan ystävät vakuuttavat hänen olevan terve.

Anitan omien sanojen mukaan pakkohoidon todellinen syy on se, että hän on aktiivisesti käyttänyt Jumalalta saamaansa henkien erottamisen armolahjaa, josta Raamatussa kerrotaan (1. Kor. 12:10). Hänen mukaansa armolahjan toimimista pyritään pakkolääkityksen avulla häiritsemään ja heikentämään.

Anita on selkeästi syvästi uskonnollinen ihminen. Vaikka virallinen taho ei tunnustaisikaan henkien olemassaoloa ja henkien erottamisen armolahjan olevan todellinen kyky, Suomen perustuslaki sallii kuitenkin uskonnon ja mielipiteen ilmaisuvapauden. Haastattelija ja Anita ovatkin yhtä mieltä siitä, että tämä on uskovien vainoa.

Tässä video: https://www.youtube.com/watch?v=wGizuAf6z44

Lähteet:
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=5&id=12401
http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2014/1 ... eista.html